Jutta Leerdam: "Ik wil niet alleen maar egoïstisch rondjes rijden"

Jutta Leerdam
Jutta Leerdam Foto: © Pro Shots

Tussen kerst en oud en nieuw staan de NK afstanden op de planning. Voor schaatster Jutta Leerdam zullen het dan ook drukke dagen worden, aangezien ze graag kerst viert met haar familie.

"Ik waardeer elk moment dat ik met mijn familie heb", begint ze tegenover De Telegraaf. "Dat is ook niet voor altijd, daar ben ik mij mijn hele leven al heel erg bewust van geweest. Dus ja, ik wil niet alleen maar egoïstisch hier op een baan rondjes rijden. Ik wil ook gewoon tijd met mijn familie spenderen. Je weet nooit wat er gebeurt. Dat werd dit jaar maar weer bewezen. Ik vind familietijd super belangrijk, nog belangrijker dan schaatsen. Maar het kan ook allebei. Dat heb ik denk ik al bewezen."

"De afgelopen jaren heb ik kerst een soort van weg moeten stoppen, omdat we altijd wedstrijden hadden. Ik moest altijd pieken", vervolgt Leerdam. "Maar vorig jaar had ik zoiets van, ja, het is het NK waarop ik moet me plaatsen voor het WK. Ik moest dus vooral goed genoeg zijn. Maar ik wilde ook een leuke kerst hebben, met familie. Gelukkig heb ik dat toen gedaan. En dat heeft me enorm geholpen."

Afgelopen weekend moest Leerdam nog vroeg opstaan. Haar vriend Jake Paul had toen namelijk een bokswedstrijd. "Het was vier uur, half 5. Ik heb samen met een vriendin gekeken. We steunen elkaar en hebben elkaar na die wedstrijd ook meteen weer gebeld. De partij was gelukkig zo klaar, hij heeft volgens mij geen klappen gehad", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties