Jutta Leerdam in tranen voor camera: "Heb er geen plezier meer in"

Jutta Leerdam in tranen voor de camera van de NOS
Jutta Leerdam in tranen voor de camera van de NOS Foto: © NOS

Jutta Leerdam was vrijdagavond zeer emotioneel na haar 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. De Nederlandse schaatsster werd op haar favoriete afstand teleurstellend elfde.

Leerdam kampt met een enkelblessure. "De enkel... ik zak er gewoon doorheen, ik kan het niet vasthouden", legt ze uit voor de camera van de NOS. "Ik ga op mijn tenen rijden, ik ga omhoog zitten. Ik voel me totaal niet mezelf. Ik kan mijn eigen kracht niet eens kwijt, ik rijd op 60 procent hier."

Leerdam baalt flink van haar kwetsuur. "Ik dacht: dit is de laatste wedstrijd die ik rijd dit seizoen. Ik heb er geen plezier meer in", vertelt ze in tranen. "Het is gewoon heel frustrerend. Maar ik begin gewoon morgen weer opnieuw. Als ik de rest gewoon perfect doe, dan kan ik misschien winnen. Mijn kracht en conditie zijn gewoon goed."

Het is niet duidelijk waar Leerdam precies mee kampt. "Iedereen kijkt er elke keer naar. Ik laat weer nieuwe fysio's invliegen naar Calgary", aldus de schaatsster, die over drie weken daar de wereldtitel op de 1.000 meter hoopt te pakken. "Ik hoop dat het daar opgelost kan worden."

Lees meer:
0 reacties