Jutta Leerdam op straat gezet: "Proefde niet de overtuiging"

Jutta Leerdam
Jutta Leerdam Foto: © Orange Pictures

De schaatswereld staat een beetje op zijn kop, want Jutta Leerdam neemt afscheid van team Jumbo-Visma. Hoewel de onderhandelingen over een nieuw contract nog liepen, heeft het team de stekker eruit getrokken waardoor Leerdam nu op straat staat.

De Telegraaf weet dat Commercieel directeur Sven Kramer een aanbieding deed bij Leerdam. Kramer: "Daarbij hebben wij een heldere visie over hoe die samenwerking met elkaar in te vullen. Wij proefden vanuit Jutta niet de overtuiging en het commitment dat in onze ogen nodig is om samen succesvol te kunnen voortzetten."

Er zijn ook nieuwe gezichten. Isabel Grevelt en Sanne in ’t Hof zijn recent toegetreden tot het team, klaar om de gelederen te versterken. Kramer hierover: "We hebben de afgelopen periode duidelijke keuzes gemaakt. Van veel schaatsers is afscheid genomen. We gaan opnieuw bouwen en kiezen voor een jonge groep sporters, die vanuit een gezamenlijke ambitie de komende twee jaar hard gaan werken richting de Olympische Spelen van Milaan in 2026."

Lees meer:
0 reacties