Katja Schuurman heeft spijt: "Had een hoop ellende gescheeld"

Katja Schuurman en Thijs Römer
Katja Schuurman en Thijs Römer Foto: © Orange Pictures

Katja Schuurman is zeer open tegenover de media. Weinig geheimen vanuit haar kant. Ook de dingen die ze in haar leven anders had willen aanpakken worden uitgesproken. 

"Geloof me, ik ben een open boek", zegt Katja Schuurman bij het Algemeen Dagblad. "Tenzij ik ergens niet over wil praten, omdat het voor andere mensen vervelend kan zijn". Recentelijk werd er nog ADHD bij haar gediagnostiseerd. "Ik herken me in alle facetten van de gestelde ADHD-diagnose. Mijn gemoed bestaat uit uitersten."

Dat gaat alle kanten op voor Schuurman. "In een vrolijke bui ben ik echt intens gelukkig. Als ik me down voel, denk ik niet alleen aan de grond te zitten, maar gaat er onder mijn voeten nog een luik open waardoor ik nóg verder wegzak. Dan ben ik het liefst ook niet meer communicatief. Na mijn twee scheidingen was ik even héél ongelukkig."

Daar komt ook spijt bij kijken. "Sommige mensen zeggen dat je nooit ergens spijt van moet hebben, omdat je niks aan die emotie hebt. Nou, dat geloof ik niet en ik heb er wel eens last van hoor. Mijn tweede huwelijk (met Freek van Noortwijk, red.) hadden we beter eerder kunnen beëindigen. Dat had een hoop ellende gescheeld waar we mijn oudste dochter niet mee lastig hadden hoeven vallen. De eerste tijd was fantastisch, langzamerhand blijk je elkaar toch te kunnen verliezen. Ik voelde me schuldig naar mijn dochters."

Lees meer:
0 reacties