Katja Schuurman reinigt haar lever: "Wat minder heet en vurig"

Katja Schuurman
Katja Schuurman Foto: © Pro Shots

Katja Schuurman heeft onlangs haar lever laten reinigen. Dat heeft ze niet alleen gedaan vanwege haar gezondheid. Door de ingreep wordt ze ook minder vurig en verhit.

“Ik wil het liefst alles en iedereen omarmen zoals die is", legt Katja uit in de Linda. "En ik wil als iemand iets ‘doms’ zegt in mijn ogen, rustig uit kunnen leggen waarom het misschien anders in elkaar zit. Maar ik kan me er best aan storen. Ik zou er graag wat meer ‘zen’ en ‘wijzer’ mee om kunnen gaan, ik wil dat anders.”

Katja geeft aan dat reinigen van de lever hierbij helpt. "In de lever wordt gal aangemaakt en de lever is een zelfreinigend orgaan”, legt de actrice uit. “Dat wordt niet alleen aangetast door alcohol, maar ook door koffie en medicatie.” Hierdoor kunnen er lichamelijke klachtren ontstaan. “Dat je bijvoorbeeld sneller geïrriteerd bent, sneller vurig. Daar komen gezegdes vandaan als ‘wat heb je op je lever?’ en ‘galspuwer'”, aldus Schuurman.

Tijdens de leverreiniging wordt de lever rustiger en koeler. “En daardoor ben je dus in zijn geheel wat minder vurig en heet. Want dat is het ook, ik heb het ook altijd bloedje heet. Ik denk dat ik gewoon een paar graden warmer ben dan de gemiddelde mens”, aldus de actrice.

Lees meer:
0 reacties