Katja Schuurman steunt Thijs Römer: "Heeft geen mensen vermoord"

Katja Schuurman en Thijs Römer in betere tijden
Katja Schuurman en Thijs Römer in betere tijden Foto: © BSR Agency

Katja Schuurman heeft zich uitgelaten over de gevangenisstraf van haar ex-man Thijs Römer, die heeft besloten om het hoger beroep in de onlinezedenzaak in te trekken. Römer heeft zich vrijdag bij de gevangenis gemeld om de maand celstraf uit te zitten.

De acteur is bestraft vanwege het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Schuurman vindt het 'heel goed en verstandig' dat Römer het hoger beroep heeft ingetrokken. "Ik denk dat hij nu de juiste keuze heeft gemaakt door de straf te accepteren die hem is opgelegd", aldus de 49-jarige actrice bij Shownieuws.

Schuurman wil Römer niet afbranden. "Ik hoop vooral dat dat dan ook betekent, als iemand zijn straf uitzit, dat hij dan weer de kans heeft om zijn leven op te pakken", zegt ze. "Want het is niet fraai wat er is gebeurd, maar hij heeft geen mensen vermoord. Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient."

Römer werd in augustus veroordeeld voor een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij een maximale taakstraf van 240 uur en moet hij zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie ging de acteur in beroep tegen de straf, maar die heeft hij nu ingetrokken.

Lees meer:
0 reacties