Ken je oud-dartster Mieke de Boer nog? "Heb ik hier rondgelopen?"

Mieke 'bambi' de Boer
Mieke 'bambi' de Boer Foto: © BSR Agency

Mieke de Boer is een voormalig Nederlandse dartster, haar bijnaam is Bambie. De Boer behoorde in het darten tot de Nederlandse top en was internationaal een subtopper. Behalve zelf deelnemen aan wedstrijden verzorgde zij ook commentaar bij toernooien.

Inmiddels heeft ze de dartswereld al jaren achter zich gelaten en richt ze zich op haar maatschappelijke carrière, zo heeft ze al laten weten aan de NOS. "Ik was destijds begin twintig. Heel Nederland was toen in de ban van het darts. Bij sommige toernooien moest ik met vijf beveiligers naar de baan, omdat er allemaal fans om me heen stonden. Dat vond ik best heftig."

"Zelf zocht ik in het begin nog wel de schijnwerpers op, hoor. Ik deed analysewerk voor tv en stond in een bepaald blad. Maar ik vond het ook ingewikkeld. Iedereen vindt dan wat van je. Nu ben ik veertig en denk ik: whatever. Maar als je jong bent, heb je daar moeite mee. Ik denk dat ik qua talent nog heel wat jaren had door kunnen gaan. Dan had ik misschien een veel grotere erelijst gehad. Maar ik was klaar in het darts. Op het moment dat je niet meer gelukkig bent, moet je verder. En dat ging ik."

Toen Mieke, ook wel Bambi genoemd, gestopt was volgde ze het darten even helemaal niet. "Een soort van rouwperiode ofzo. Dan zag ik het WK en dacht ik: jeetje, heb ik hier rondgelopen? Bijvoorbeeld zo'n geschminkt iemand als Peter Wright, ik vind het verschrikkelijk. Zie er gewoon fatsoenlijk uit."

Lees meer:
0 reacties