Kick Out Zwarte Piet gaat bij zeker vier Sintintochten actievoeren

Kick Out Zwarte Piet-leider Jerry Afriyie
Kick Out Zwarte Piet-leider Jerry Afriyie Foto: © Pro Shots

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil op 25 november naar Enter komen om te demonstreren tijdens de sinterklaasintocht. Dat heeft de organisatie vrijdag aangekondigd op de Facebookpagina 'Zwarte Piet is Racisme'.

De stichting Sint in Enter had eerder een uitspraak gedaan waar KOZP niet zo blij mee is. Volgens de stichting 'moeten zwarte pieten zo lang mogelijk donkerbruin blijven'. Dat is de aanleiding voor KOZP om te gaan demonstreren in Enter.

De actiegroep voert de komende weken actie in zeker vier plaatsen, tegen zwarte pieten bij de intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 18 november is er een demonstratie in De Lier, een dag later in Drunen en Etten-Leur, en op 25 november dus één in Enter. "We zullen ons inzetten om ook op die plekken Zwarte Piet uit te bannen", schrijft KOZP.

De actiegroep eist dat Zwarte Piet definitief verdwijnt in het jaar waarin Nederland stil staat bij het slavernijverleden. "Voorafgaand aan het herdenkingsjaar hebben de regering en de koning excuses aangeboden voor deze misdaad tegen de menselijkheid."

'Dit is echter betekenisloos zolang we niets doen aan de dagelijkse stereotyperingen van Zwarte Nederlanders en het wijdverspreide anti-zwart racisme in de samenleving", aldus Kick Out Zwarte Piet-leider Jerry Afriyie.

Lees meer:
0 reacties