Kickbokser Jamal Ben Saddik opnieuw onder het mes na heftige diagnose

Jamal Ben Saddik
Jamal Ben Saddik Foto: © Orange Pictures

Heftig nieuws uit de wereld van het kickboksen. Jamal Ben Saddik is deze week geopereerd nadat er bij hem opnieuw kanker is geconstateerd, zo weet het Algemeen Dagblad.

De 33-jarige Belgische Marokkaan kreeg de diagnose in januari, maar besloot de operatie te verplaatsen vanwege eventuele deelname aan de Glory Grand Prix, die afgelopen zaterdag plaatsvond. Ben Saddik kreeg in 2012 voor de eerste keer de diagnose schildklierkanker. Tweemaal keerde de ziekte terug en herstelde hij.

Nu is de ziekte dus wederom terug bij de kickbokser, zo bevestigen bronnen aan het AD na berichtgeving van Vechtsport Info. Ondanks de diagnose wilde Ben Saddik door blijven trainen en meedoen aan de Glory Grand Prix. Uiteindelijk deed hij niet mee en ging hij alsnog onder het mes.

Ben Saddik was afgelopen weekend bij de Glory Grand Prix dus geen deelnemer, maar was wel van de partij. Hij zat in het begeleidingsteam van Nabil Khachab, die het tot de halve finales schopte en daarin werd uitgeschakeld door de latere winnaar Rico Verhoeven.

Khachab ergerde zich aan de arbitrage en dat viel verkeerd in het kamp van Verhoeven. Het dreigde te escaleren en toen maakte Ben Saddik een trappende beweging richting Verhoeven. Het incident wordt momenteel onderzocht door Glory.

Lees meer:
0 reacties