Kieft: "Hij liep naar binnen en vroeg of er nog geneukt werd of niet"

Wijlen Fritz Korbach was in de jaren 90 trainer bij SC Heerenveen. Wim Kieft, aangeschoven bij KieftJansenEgmondGijp, de in het Duitse Diez geboren trainer nog goed herinnerd, vertelt een anekdote uit de bestuurskamer van Ajax.

René van der Gijp was begin jaren 90 speler bij SC Heerenveen en rakelt een lachwekkende anekdote op. "Wij hadden een grote hoofdsponsor bij SC Heerenveen en die had een paar grote kledingwinkels in Friesland. Die man had een toupet. Die man komt na de wedstrijd naar Korbach toe en zegt de legendarische woorden: "Het was geen beste wedstrijd. Fritz trekt zo die toupet van z'n hoofd. En flikkert zo die toupet door de bestuurskamer. Die man staat daar met een kaal bolletje. Hij was totaal uit het veld geslagen."

Kieft moet hard lachen en haakt in. "Hij was ook trainer bij Zwolle en toen hadden ze van Ajax gewonnen. Hij stond op de nominatie om door Ajax overgenomen te worden. Toen had je nog die oude bestuurskamer bij Ajax. Is ie naar binnen gelopen om te vragen of er hier nog een beetje geneukt werd of niet. Ze hebben hem toen nooit meer genomen", besluit Kieft grinnekend.

Lees meer:
0 reacties