Kijkers Steenrijk Straatarm boos: "Wat een asociaal taalgebruik"

Twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau ruilen een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig?

Levi, Esmeralda en Jazz wonen in een luxe villa aan de kust van Zeeland. Het gezin zit er warmpjes bij, maar tien jaar geleden zag hun situatie er heel anders uit. Levi heeft zichzelf vanuit armoede omhoog gewerkt en is nu eigenaar van een succesvol schildersbedrijf. Levi en Esmeralda verwennen hun zoon en elkaar met luxe vakanties, dure merkartikelen en hun favoriete maaltijden, zoals patat en frikandellen. 

In een bescheiden flatje in Enschede heeft geld een heel andere betekenis. Alleenstaande vader, Jeffrey, en zijn 13-jarige zoon Celvin moeten rondkomen van slechts vijftig euro per week. Jeffrey had een schuld van 80.000 euro als gevolg van zijn dakloze bestaan. Maar met behulp van schuldsanering is hij bijna schuldenvrij en hoopt hij snel weer te kunnen werken om zijn zoon een betere toekomst te bieden. Hoe zal het verblijf in Zeeland bevallen voor Jeffrey en Celvin? En kunnen Levi en zijn gezin zich redden met een minimaal budget?

Levi, Esmeralda en Jazz worden door de kijkers flink door de mangel gehaald op X. Vooral het taalgebruik staat velen niet aan. Hieronder een greep uit de reacties:

Lees meer:
0 reacties