Kliniek zoekt persoon die makkelijk kan overgeven: "50 euro per keer"

Robin Haase moet overgeven
Robin Haase moet overgeven Foto: © Pro Shots

Een bijzondere oproep van Kindt Clinics: de Amsterdamse kliniek, die mensen over hun angsten proberen heen te helpen, is op zoek naar een nieuwe 'overgever'. De 'overgever' moet braken bij mensen die een angst hebben voor overgeven, om hen te helpen die angst te overwinnen.

"Er zijn best veel mensen die de angst hebben om zelf over te geven óf dat iemand in hun buurt moet overgeven", vertelt psycholoog Maartje Kroese tegen AT5. "Mensen durven daardoor bijvoorbeeld niet meer met de bus te gaan, bij anderen in de auto te zitten of naar een pretpark te gaan."

De kliniek is op zoek naar een nieuwe overgever, omdat de vorige is gestopt. "Het was een student die het deed om een beetje extra bij te verdienen en heeft dat ongeveer een jaar gedaan", zegt Kroese. "Hij gaat nu ergens fulltime aan de slag, dus zoeken we een nieuw iemand. We betaalden hem 50 euro per keer overgeven, maar we staan open voor een hoger tarief."

De nieuwe overgever moet in ieder geval twee keer per maand komen om te overgeven. "Eén keer voor de behandeling en één keer voor de controle of de behandeling is gelukt. We hebben nu drie mensen op de wachtrij staan. Je kan je vinger in je keel stoppen bijvoorbeeld. De vorige overgever dronk weleens lauw 0.0 bier van tevoren of water met mosterdzaad erin, iets wat makkelijk er weer uit kan", aldus Kroese.

Lees meer:
0 reacties