"KNVB beker wordt in de toekomst niet meer in De Kuip gespeeld"

Politie voor de Kuip
Politie voor de Kuip Foto: © Pro Shots

Chris Woerts heeft vrijdagavond hard uitgehaald naar de gemeente Rotterdam. Hij vind het buitensporig hoe ze omgaan met Feyenoord. Ook voor Lilian de Leeuw is Woerts hard.

Woerts steekt een flink betoog af en ziet dat het moeilijk wordt voor de Rotterdamse club. "Feyenoord wordt door de gemeente de stad uitgedreven. Rond De Kuip gaan ze huizen bouwen, alle parkeerterreinen verdwijnen en de directrice van De Kuip, Lilian de Leeuw, zit in het gezamenlijk overleg en die heeft haar mond dichtgehouden. Die weet al drie, vier maanden van dat plan dat is ingediend en dat betekent dat ze het verdienmodel van De Kuip de nek omdraaien."

De sportmarketeer ziet dat het nog meer gevolgen heeft voor Feyenoord. "Ze worden onaantrekkelijk voor de KNVB, grote wedstrijden, interlands, de KNVB beker wordt niet meer in De Kuip gespeeld in de toekomst. De gemeente is zo gefrustreerd dat Feyenoord City niet is doorgegaan dat ze bezig zijn Feyenoord de nek om te draaien en de stad uit te jagen. Die Lilian de Leeuw heeft eigenlijk een mes in de rug gestoken van de collega's van de directie."

Derksen doet er een schepje bovenop. "Die gemeente moet zich diep schamen, want voor de city promotion is Feyenoord echt het allerbelangrijkste. Zo'n havenstad die graag de grootste havenstad met de uitstraling van een havenstad wil hebben die heeft zo'n club als Feyenoord echt nodig. In een stad als Rotterdam hoort een stadion waar finales gespeeld kunnen worden. Ze willen het allemaal gezellig een gedateerd stadion, maar het is onverantwoord en je krijgt niet meer de grootste wedstrijden.

Lees meer:
0 reacties