Arbiter gaat los tijdens kampioensfeest; levenslang geschorst

Scheidsrechter viert feest bij St. George
Scheidsrechter viert feest bij St. George Foto: © Screenshot X

Scheidsrechter Jan Smit uit Opmeer vierde afgelopen zondag feest met het winnende team van de kampioenswedstrijd die hij zelf had gefloten. Dit komt hem duur te staan, want de KNVB heeft besloten dat Smit nooit meer een wedstrijd mag leiden, mede door voorgaande incidenten.

Smit deelde zijn deelname bij het feestvreugde van St. George. De arbiter, die ook zanger is, beklom het podium en zong Engelbewaarder van Marco Schuitmaker. Zelf is de scheidsrechter zich van geen kwaad bewust. "Ik heb alleen een lied gezongen en de schaal een keer omhoog gehouden. Dat is het enige", laat hij weten aan de NOS. "Ik vind het te triest voor woorden dat de KNVB mij daarom afvoert."

Tegenstander SV De Valken diende een klacht in bij de KNVB die er vervolgens werk van heeft gemaakt. Hun statement luidde als volgt. "Vanmorgen hebben wij meneer Smit gebeld en verteld dat hij geen wedstrijden meer mag fluiten. Wij verwachten een neutrale houding van een scheidsrechter en dat beide ploegen met respect worden behandeld. Daar hoort deze houding natuurlijk niet bij." De scheidsrechter deelde tijdens de wedstrijd drie rode kaarten uit aan SV De Valken, dat diep in de vijftien (!) minuten blessuretijd de beslissende goal tegen kreeg.

In 2021 werd Smit ook al eens berispt door de KNVB, die nu spreekt van 'de druppel' die de emmer doet overlopen. Smit vind het een schandalige actie en laat dat duidelijk weten. "De KNVB heeft geen onderzoek gedaan en alleen één video gekeken. Ik ga ervan uit dat het fluiten nu afgelopen is, maar ik ga niet meer zoals twee jaar geleden op mijn knieën. Dan kunnen ze de bietenbrug op."

Lees meer:
0 reacties