KNVB grijpt in: supporter (16) die Brobbey uitschold flink gestraft

Brian Brobbey bij de spelersbus van Ajax
Brian Brobbey bij de spelersbus van Ajax Foto: © Pro Shots

De zestienjarige supporter die na afloop van FC Twente-Ajax (3-1) Brian Brobbey racistische bejegende kan een stadionverbod van twintig jaar verwachten. Dat laat de KNVB weten aan RTV Oost.

Bij de spelersbus schold de jongen de spits van Ajax uit voor 'kankeraap', waarna hij gelijk bij zijn kraag gevat werd. Ajax en Brobbey maakte daarna kenbaar aangifte te doen tegen de supporter, maar de KNVB heeft alvast een eigen straf uitgedeeld. "Waar mensen samenkomen, wordt ook zichtbaar welke problemen in de samenleving spelen. Racisme en discriminatie helaas ook. Dat is onacceptabel", klinkt de reactie van de bond.

"Uitsluiting staat haaks op waar het voetbal voor staat: miljoenen uiteenlopende mensen samenbrengen", gaat de KNVB verder. "Gevolg van deze maatregelen is onder meer dat als iemand discriminerende dingen tegen een speler roept, hij of zij een landelijk stadionverbod van twintig jaar krijgt."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties