Koeien gered bij ongeluk bij Marssum, nu veilig naar slachthuis

Koeien in beeld...
Koeien in beeld... Foto: © BSR Agency

De snelweg A31 is woensdagmiddag circa twee uren dicht geweest vanwege een gekantelde aanhanger met vijf koeien. De hulpdiensten werden rond drie uur opgeroepen voor het ongeval.

Politie en de brandweer uit Menaam gingen met spoed ter plaatse voor de hulpverlening. Een ambulance is, voor zover bij ons bekend is, niet ter plaatse geweest. Een SUV / Jeep met daarachter een vee aanhanger reed op de A31 van Dronryp richting Marssum, raakte aan de rechterkant in de berm, schampte de vangrail en kwam in de middenberm tot stilstand. Het trekkend voertuig kwam gedraaid tot stilstand, de aanhanger kwam op de zijkant terecht.

Omdat er nog vijf koeien in de aanhanger zaten, werd de snelweg A31 in beide richtingen afgesloten, verkeer werd door politie en Rijkswaterstaat stilgezet. Een veewagen en een andere vee aanhanger kwamen ter plaatse om de koeien over te kunnen zetten. Samen met de brandweer werden de koeien de veewagen in gedreven. Een koe kon niet meer op zijn benen staan en is met behulp van onder andere slangen van de brandweer, in de andere vee aanhanger geholpen zodat hij veilig naar het laatste adres kon. Uitstel van executie noemen we dat...

Lees meer:
0 reacties