Koeman blijft tot en met WK 2026: "Ze kunnen niet meer van me af"

Ronald Koeman voor het duel tegen Roemenië
Ronald Koeman voor het duel tegen Roemenië Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman heeft zich duidelijk uitgesproken over zijn toekomst. Waar de bondscoach eerder op het EK, na de teleurstellende wedstrijd tegen Oostenrijk, nog de mogelijkheid openhield voor een vertrek, laat Koeman nu weten dat hij gewoon bij Oranje blijft.

In 2026 is het WK in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Koeman lijkt daar gewoon bij te zijn als bondscoach van het Nederlands elftal. "Zoals het nu is wel. Volgens mij kunnen ze al niet meer van me af", zegt de trainer tegen De Telegraaf. Het contract van Koeman loopt door, omdat hij met Oranje de kwartfinale heeft gehaald. Mocht hij in de achtste finale gestrand zijn, dan had de KNVB de optie om eerder te stoppen met Koeman.

Ook de privésituatie van Koeman is geen aanleiding om eerder dan gepland te stoppen. Zijn vrouw Bartina heeft in de aanloop naar het EK bekend gemaakt dat ze opnieuw is getroffen door borstkanker en dat de ziekte nu chronisch is. Koeman geeft aan dat de gezondheidsproblemen van zijn vrouw geen belemmering vormen voor het WK. "De gezondheid van mijn vrouw is oké. Ze heeft wel behandelingen maar dat is geen reden om te stoppen als trainer."

Lees meer:
0 reacties