Lammers gaf huwelijk op voor stagiaire: "Gevoelens waren zo hevig"

Jan Lammers
Jan Lammers Foto: © BSR Agency

Jam Lammers reed tussen 1972 en 1982 vier seizoenen in de Formule 1. Tegenwoordig zien we hem nog regelmatig als verslaggever wanneer er weer eens nieuws is rondom Max Verstappen.

Inmiddels is de racelegende alweer even samen met zijn veel jongere vriendin Mariska. Toen Jan en Mariska verliefd op elkaar werden, was Jan nog getrouwd met Fardous Hashem met wie hij dochter Sumaya (27) en zoon Rayan (25) heeft. Een pijnlijke kwestie uiteraard.

Jan legt tegenover Story uit hoe het kwam. "Mariska liep stage bij het raceteam dat we toen hadden. We hebben heel lang gewoon goed samengewerkt zonder het idee dat het ooit iets tussen ons zou worden. Na zes jaar sprong de vonk ineens over tussen ons, wat voor ons allebei even gek was. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat Mariska de liefde van mijn leven is."

Het leverde wel verdriet op bij zijn ex. "Het was toen heel moeilijk omdat ik getrouwd was en twee kinderen had. Een scheiding is uiteindelijk voor mij de ultieme nederlaag, dat wil je nooit. Maar dat soort dingen gebeurt nu eenmaal, zoals heel veel mensen weten en ervaren. De gevoelens tussen mij en Mariska waren zo hevig, die konden we niet negeren. Gelukkig is het allemaal uiteindelijk ergens goed voor geweest en zijn we nog samen. En mijn oudste kinderen, ex-vrouw en ik leven gelukkig ook nog in goede harmonie", besluit Jan.

Lees meer:
0 reacties