Leclerc over Hamilton-keuze: "Het was duidelijk een verrassing"

Charles Leclerc
Charles Leclerc Foto: © Orange Pictures

Lewis Hamilton is volgend jaar coureur van Ferrari. Charles Leclerc is verrast over de overstap van de Mercedes-coureur naar het Italiaanse team.

"Om eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat het zou gebeuren. Het was duidelijk een verrassing. Ik hoorde een week voordat het werd aangekondigd dat er gesprekken waren, maar het was niet iets waar ik al heel lang over nadacht", zegt Leclerc tegen onder meer RacingNew365. "Maar ik heb nog een jaar waarin ik samenwerk met Carlos Sainz en we ons richten om terug aan de top te komen en onze kansen te maximaliseren. Daarna focus ik me pas op volgend jaar."

Grote vraag wordt of Leclerc momenteel beter is dan Hamilton. "Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Volgend jaar zullen we het zeker weten of ik sneller kan zijn of niet. Ik weet wel dat het heel interessant is voor mij om in dezelfde auto te rijden als zo'n ongelofelijke kampioen als Lewis."

"Ik hoop dat we samen het team echt vooruit kunnen brengen en proberen een kampioenschap te winnen. Dat is het doel van iedereen. Maar zoals ik al eerder zei, we hebben nu nog een heel seizoen voor ons en samen met Carlos ga ik proberen om meer te winnen dan afgelopen jaar", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties