Leerdam ernstig: "Ik wil het er liever niet meer over hebben"

Jutta Leerdam na haar race op het WK
Jutta Leerdam na haar race op het WK Foto: © BSR Agency

Jutta Leerdam heeft de laatste jaren, en in het speciaal deze winter, problemen met haar enkel gehad. De topschaatster is nu echter klaar voor de WK sprint.

Haar enkel blijft een eikel punt waar ze liever niet over spreekt. "Ik wil het er liever niet meer over hebben", begint Leerdam bij het Algemeen Dagblad. Kort geleden bij de WK afstanden in Calgary haalde ze brons. "Eindelijk. Eindelijk heb ik me daar weer laten zien. Na 600 meter ging ik te veel haasten, mijn eigen fout. Maar dat je jezelf weer kunt tonen, heb je soms even nodig."

"Bijvoorbeeld op de EK, daar won ik wel, maar niet in een ‘Jutta-race’. Voel ik gelijk, als ik op het ijs stap. Maar de laatste tijd zijn er gelukkig steeds meer ‘Jutta-dagen’. Ik ben blij dat ik iets meer stijgende lijn zie", vertelt de schaatster enthousiast.

Ondanks haar fysieke problemen denkt Leerdam gewoon wereldkampioen te kunnen gaan worden. "Kan ik wereldkampioen worden? Zeker, ik denk dat ik er goed genoeg voor ben. Zelfs als ik pas op 80 procent zit, moet ik nog kunnen winnen."

Lees meer:
0 reacties