Leraar (64) speciaal onderwijs misbruikt jarenlang tienerjongens

Rechtbank Den Haag
Rechtbank Den Haag Foto: © Pro Shots

In Leiden is een 64-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. De rechtbank veroordeelde hem vanwege het jarenlang misbruiken van acht tieners.

De man werkte als leraar en mentor op een Leidse school voor Speciaal Onderwijs. De slachtoffers die hij maakte waren allemaal kwetsbare jongens die op de school zaten. Hij had jarenlange professionele ervaring als leraar, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om de jongens te misbruiken

In het vonnis staat dat man zijn eigen seksuele lusten op de jongens botvierde. “Dat de verdachte, zoals hij zelf verklaart, aanvankelijk dacht dat hij hen hiermee plezierde omdat zij niet klaagden, is verbijsterend”, valt ook te lezen in het vonnis. Naast leraar was hij ook de begeleider bij weekendjes voor jongens die kampen met ernstige gedragsproblemen.

De rechtbank geeft aan dat de leraar een vertrouwensband met de jongens opbouwde en daarna een vriendschapsrelatie aanging met de ouders. Hij nam ze regelmatig mee naar een vakantiewoning in Duitsland. Nadat de man zijn straf heeft uitgezeten blijft hij onder toezicht staan. Ook mag hij dan vijftien jaar lang geen beroep uitoefenen waar hij contact heeft met minderjarigen.

Lees meer:
0 reacties