Lewis Hamilton: "Volstrekt onacceptabel wat hij heeft gezegd"

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © BSR Agency

Lewis Hamilton heeft zich kritisch uitgelaten voor de Grand Prix in Singapore. De Formule 1-coureur van Mercedes heeft hard uitgehaald naar Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing.

Marko maakte deze week excuses na een onhandige opmerking aan het adres van eigen rijder Sergio Pérez. Volgens Marko presteert Pérez wisselvallig vanwege zijn Mexicaanse afkomst en heeft hij niet de focus als bijvoorbeeld Max Verstappen 'omdat hij Zuid-Amerikaans is'.

Mexicaanse fans riepen om het ontslag van Marko, maar Pérez leek er niet mee te zitten. "Ik heb een verontschuldiging van hem gekregen, een directe verontschuldiging", liet de coureur van Red Bull weten. "Dat was voor mij het belangrijkste. Ik ken hem. En ik weet dat hij het niet zo bedoelt."

Hamilton vindt de excuses echter niet voldoende. "Het is volstrekt onacceptabel wat hij heeft gezegd", zegt de Brit resoluut bij Sky Sports. "Hoewel we zeggen dat er geen ruimte is voor enige vorm van discriminatie binnen deze sport - wat ook zo zou moeten zijn - is het niet goed voor ons als leiders en mensen op dit soort posities om dit soort opmerkingen te maken."

"Ik denk dat het alleen maar benadrukt dat we er nog niet zijn en dat er nog steeds werk aan de winkel is", vervolgt Hamilton. "Er zijn veel mensen op de achtergrond die echt proberen om dit soort dingen te bestrijden, maar het is moeilijk manoeuvreren als er mensen aan de top zijn met dit soort denkwijzen. Zij weerhouden ons ervan om vooruitgang te boeken. Heel erg verrast ben ik daar tegelijkertijd ook weer niet over."

De Mercedes-coureur vindt het vreemd dat Red Bull niet met een officieel statement is gekomen. "Ik weet niet wat er verder is gezegd, dat is iets om aan Checo (Pérez, red.) te vragen. Maar ik denk dat dit niet iets is waar je even snel je excuses voor aanbiedt en dat alles dan direct weer goed is. Ik denk dat er meer dan dat nodig is."

Lees meer:
0 reacties