Louis van Gaal fel aangepakt: "Hij liep op menselijk vlak achter"

Louis van Gaal als bondscoach van Oranje
Louis van Gaal als bondscoach van Oranje Foto: © Pro Shots

Miroslav Klose heeft zich in de podcast Spielmacher kritisch uitgelaten over Louis van Gaal. De Duitse spits werkte tussen 2009 en 2011 bij Bayern München samen met Van Gaal.

In de podcast wordt Klose gevraagd wie de beste trainer is die hij heeft gehad. "Ik heb nooit een topcoach gehad die expertise, persoonlijkheid én tactiek, dus het hele pakket, bezat”, begint Klose. “Maar als het om expertise gaat, vond ik Van Gaal de beste."

Echter is de oud-aanvaller niet alleen maar positief over de Nederlandse coach. “Het was moeilijk. We hadden helemaal geen klik. Ik was geen nummer tien, maar hij zag me wel als nummer tien. Daarom moest ik altijd op die positie spelen”, aldus de topscorer aller tijden van Duitsland. “Als ik iets niet was, dan was het wel een nummer tien. Op menselijk vlak liep Van Gaal ver achter.”

“We communiceerden bijna niet met elkaar, maar ik heb wel veel geleerd van die tijd. Ik zat op de bank en speelde niet veel, maar heb toen wel veel geleerd als speler. Dat is nu ik zelf trainer ben een groot voordeel", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties