Louwerens: "Ze doen het niet expres, ze zoeken het niet op"

René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen
René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Tijdens het WK was De Oranjewinter hét kijkcijferkanon van Talpa. Directeur TV van Talpa, Marco Louwerens, is dan ook zeer te spreken over het welbekende trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Louwerens hoopt nog jarenlang met het ‘gewone’ programma Vandaag Inside door te gaan.

In gesprek met Voetbal International probeert Louwerens het succes van De Oranjewinter te verklaren. “Ik zou graag willen claimen dat het een rocketscience-proces is geweest, maar dat valt wel mee. Het is vrij simpel. Vandaag Inside doet het fantastisch goed en dat succes wil je graag doorzetten. Ik denk dat mensen gewoon nog steeds heel graag naar de mannen willen luisteren."

"Het is een ander soort talkshow. De mannen hebben iets meer kritiek, gebruiken veel humor en drijven iets meer de spot met mensen en zichzelf. Daar was, in combinatie met het WK, blijkbaar veel behoefte aan. Al waren de cijfers van Vandaag Inside natuurlijk ook al goed", stelt de TV-directeur van Talpa. Jaarlijks komt het programma in opspraak na een bepaalde opmerking of afspraak.

Louwerens ziet daar geen problemen in en weet van de heren dat ze de commotie niet opzoeken. "Ze doen het niet expres, ze zoeken het niet op. Het staat niet in de agenda. Zo van: 'We gaan vandaag een relletje veroorzaken'. Dat ontstaat soms een keertje. Meestal zijn ze gelukkig wat meer beheersbaar. Maar je weet dat nooit helemaal zeker. Maar dat is ook gelijk de kracht van dit trio. Ik verwacht dat het nieuwe seizoen nog beter gaat zijn", aldus Louwerens in gesprek met Voetbal International.

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties