Marc Overmars terug naar Ajax? "Heeft geen oud omaatje beroofd"

Marc Overmars in zijn tijd bij Ajax
Marc Overmars in zijn tijd bij Ajax Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus vindt het heel vreemd dat Ajax heeft overwogen om Marc Overmars terug te laten keren. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax werd vorige week een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag, nadat hij eerder werd weggestuurd bij Ajax. In het boek Ajax in crisis kwam echter naar voren dat de Amsterdamse club spijt had van de beslissing om Overmars weg te sturen.

"Hij mocht terugkomen, de man die – lazen we afgelopen week – ruim driehonderd pagina's aan seksueel getinte WhatsAppberichten had gestuurd naar verschillende vrouwelijke collega's", schrijft Waterreus in zijn column voor De Limburger. "Nou ja, wanneer hij in therapie zou gaan om zo zijn passie voor het maken van dickpics wat te beteugelen. Vrij vertaald: Ajax wilde Overmars een poosje in de kast laten drogen en vervolgens doen alsof alles was vergeven en vergeten."

"Het is, als u het mij vraagt, de hypocrisie ten top", is Waterreus kritisch op Ajax. "Enerzijds schop je met veel bombarie je 'td' de deur uit, omdat je een krachtig signaal wil afgeven aan onder meer de slachtoffers die diegene heeft gemaakt. Om in het geniep tegen diezelfde td te zeggen: Weet je, gappie, kom over een poosje maar weer lekker terug hoor. Hoe dubieus en hoe weinig principieel kun je zijn als werkgever? Alleszeggend is het over het gebrek aan leiderschap, empathie en maatschappelijk besef binnen de club die zich zo graag voorstaat op z'n klasse en collega-clubs niet bij uitzondering de maat neemt."

Waterreus snapt dat het gedrag van Overmars gebagatelliseerd wordt. "Want: iedereen maakt fouten. Want: hij heeft geen oud omaatje beroofd. Hem hiervoor de laan uitsturen valt net zo goed uit te leggen", aldus de oud-international. "Maar wat Ajax nu heeft gedaan is de plank volledig misslaan. Ofwel: eerst een wit voetje halen bij de woke-gemeenschap door Overmars te offeren en ondertussen diezelfde Overmars ertoe bewegen om, na een therapietje, weer bij zijn vrouwelijke collega's aan te schuiven voor de vrijdagmiddagborrel in de Arena. Die schijnheiligheid, die geveinsde politieke correctheid; het is vele malen kwalijker dan het sturen van een piemelfoto."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties