Marieke Elsinga stopt tijdelijk met ochtendshow: "Kost veel energie"

Marieke Elsinga met haar collega's in de studio van RTL Boulevard
Marieke Elsinga met haar collega's in de studio van RTL Boulevard Foto: © Pro Shots

Marieke Elsinga heeft besloten om rust te nemen. Dat betekent dat ze tijdelijk stopt met haar ochtendshow Mattie en Marieke op Qmusic, die ze sinds 2018 iedere werkdag tussen 6:00 uur en 10:00 uur presenteert samen met Mattie Valk.

"Ik krijg heel vaak de vraag: 'Hoe hou je het vol dat je radio maakt en televisie?' Mijn antwoord is altijd dat ik het het allerleukste vind om te doen", vertelt ze in een opgenomen audioboodschap in de ochtendshow. "Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist veel energie kost."

"Ik ga het de komende tijd iets rustiger aan doen. Ik ga even goed slapen en leuke dingen doen met vrienden en familie", aldus de presentatrice, die nog wel gewoon doorgaat met haar televisie-werkzaamheden.

Collega Mattie Valk geeft aan het een moeilijke situatie te vinden. "Ik vind het best lastig. Het programma gaat gewoon door, maar Marieke is ook een hele goede vriendin en je wilt dat het goed gaat met je vrienden", zegt hij.

Wel geeft Valk aan dat het niet groter gemaakt moet worden dan dat het is. "Voor de duidelijkheid; ga er nou niet van maken dat ze een burn-out heeft, want die heeft ze niet. Ze heeft op tijd gezegd dat het even niet langer gaat, om erger te voorkomen."

Lees meer:
0 reacties