Maurice Steijn door het stof: "Een slechte trainer voor Ajax"

Sjoerd Mossou vindt dat zowel Sven Mislintat als Maurice Steijn veel te verwijten valt voor de dramatische seizoenstart van Ajax. Beiden zijn inmiddels niet meer werkzaam voor de club uit Amsterdam, die onder John van 't Schip weer de weg omhoog vond.

De aankopen van de Duitse technisch directeur worden na een halfjaar bijna allemaal als ongeschikt voor Ajax beoordeeld. "Hij heeft grote risico’s genomen met spelers. Mislintat is niet uitgegaan van een basis, een soort as van herkenbare spelers die de Eredivisie kennen", stelt Mossou bij Voetbalzone. "Van de tien aankopen waren acht gokjes. Dat is veel te veel geweest."

Steijn verschool zich vaak achter de kwaliteit van zijn spelers, maar volgens Mossou is de Hagenees simpelweg (nog) niet geschikt voor de top. "Je moet onverstoorbaar en stoïcijns zijn. Dat is een hele belangrijke eigenschap als je in de top wil werken", legt de journalist uit Breda uit. "Dat is Steijn niet, ook nooit geweest. Dat maakt hem niet meteen een slechte trainer, maar wel een slechte trainer voor Ajax."

Lees meer:
0 reacties