Max Verstappen baalt: "Sta ik daar een beetje als een clown.…"

Max Verstappen in Las Vegas
Max Verstappen in Las Vegas Foto: © BSR Agency

Het Formule 1-circus is neergestreken in de Verenigde Staten voor de Grand Prix van Las Vegas. Wereldkampioen Max Verstappen kijkt niet echt uit naar de race in de gokstad.

Verstappen is net terug van de openingsceremonie, waar hij even moest zwaaien naar het publiek. Voor de gigantische show met optredens van Kylie Minogue, John Legend en DJ Tiësto werden tienduizenden kaartjes verkocht en miljoenen dollars in geïnvesteerd, maar de Formule 1-coureurs hadden slechts een bijrolletje.

"Wat mij betreft skippen we die presentaties allemaal. Sta ik daar een beetje als een clown.…", is Verstappen duidelijk in het Algemeen Dagblad. De Nederlander weet waarom de race in Las Vegas wordt verreden. "Het is hier 99 procent show en één procent sport. Ik kan hier wel een beetje gaan faken wat ik er van vind, maar ik zeg gewoon altijd wat ik denk. Positief of negatief."

"Op sommige races verheug je je wat meer dan op andere en ik heb hier gewoon niet zoveel gevoel bij", bekent hij in al zijn eerlijkheid. "Ik focus me graag op de performance kant van de sport, niet op alle dingen er omheen. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat die in sommige plaatsen belangrijk zijn, maar het is niet in mijn belang. Voor het plaatje is het leuk, racen over de Strip. Maar er zijn zo weinig bochten, het wordt niet heel tof om hier te racen."

Lees meer:
0 reacties