Maxim Hartman gruwelt van Oranjegekte: "Is om naar de kroeg te gaan"

Maxim Hartman
Maxim Hartman Foto: © Pro Shots

Maxim Hartman heeft het idee dat er niet meer zoveel waarde zit aan een EK of WK. Dat vertelde hij bij Renze.

De bijdehante presentator geeft aan dat hij denkt dat de eindtoernooien een achterhaald concept zijn. "Dat je namens je land speelt. Als voetballiefhebber kijk ik gewoon naar goede voetballers en of het nou Frankrijk is dat wint of Nederland, het zou me echt een worst wezen. Waarom zou ik voor Nederland moeten zijn, omdat ik toevallig hier uit een baarmoeder ben komen glijden? Dat slaat toch nergens op. Wat heb ik daar dan voor gedaan? Niks."

De presentator laat zich dan ook meer zien als sportliefhebber. "Ik hou van sport, als mensen goed overspelen, tactisch inzicht hebben, goed dribbelen of scoren. Als ik een voetballiefhebber ben, ga ik toch niet voor een land zijn? Je kijkt naar mooie acties." Ook geeft hij aan te kunnen genieten van acties van Kylian Mbappé, ook als dat tegen Nederland is. "Maar als hij goed verdedigd wordt door een hele goede Nederlandse verdediger of wie dan ook, dan kan ik daar ook heel erg van genieten."

De Oranjegekte in Nederland stoort Hartman. "Tijdens het EK dadelijk gaat iedereen in het oranje. Allemaal vrouwen ineens ook. Dat doen ze alleen maar omdat ze naar de kroeg kunnen gaan en een single gast aan de haak willen slaan. Helemaal niet omdat ze van voetbal houden. Mensen gaan ineens hun straat in het oranje versieren, dat is toch walgelijk. Dan komt er een programma over wie de leukste oranje straat heeft, waar zijn we in godsnaam mee bezig? Die mensen wil je helemaal niet verbinden, die moet je uit elkaar slaan met wapenstokken."

Lees meer:
0 reacties