Medelijden met Tom Egbers: "Via het persbericht moeten vernemen?"

Tom Egbers
Tom Egbers Foto: © Orange Pictures

De NOS heeft de opzet van Studio Sport Eredivisie aangepast. Leonne Stentler voorziet sinds afgelopen zondag de eredivisiesamenvattingen van voetbalanalyses en andere inzichten.

Gert van 't Hof presenteert de uitzendingen. Kijkcijferexpert Tina Nijkamp weet wel waarom de NOS deze drastische aanpassingen heeft gedaan. "De kijkcijfers van de voetbalsamenvattingen lopen namelijk enorm terug. Waar het tien jaar geleden nog schrikken was als het minder dan drie miljoen kijkers had, scoort het nu nog maar de helft", schrijft ze in De Telegraaf.

"Jaarlijks wordt er alleen al aan rechten 25 miljoen euro voor betaald. 25 miljoen. Dus de bazen zijn in paniek. De kijkers die daadwerkelijk met ’bord op schoot’ om 19.00 uur de tv aanzetten, zitten blijkbaar steeds liever aan de eettafel", merkt Nijkamp op. Toen ze hoorde van de aanpassingen, dacht ze direct aan Tom Egbers.

"Grote afwezige bij dat samenzijn blijkt alleen wel diegene die sinds jaar en dag hét vaste gezicht van Studio sport Eredivisie is: Tom Egbers. Hij zit nu al acht maanden thuis vanwege berichtgeving in de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag. Hij zou tijdelijk stoppen, maar dat tijdelijk lijkt nu voor altijd. Immers, in het persbericht stond dat zijn tijdelijke vervanger Gert van ’t Hof het „vaste gezicht” wordt. Het was bijna een verstopte zin, een bijzinnetje, want de rest van het bericht ging eigenlijk vooral over „de vernieuwde opzet” met „analyses” van Leonne Stentler", schrijft Nijkamp.

"Heeft hij via het persbericht moeten vernemen dat hij vervangen wordt? Of zou hij gebeld zijn?", vraagt ze zich hardop af. "Zou hij zelf hebben gezegd: „Laat Gert het maar gaan doen, ik word volgend jaar toch 67”? Het is in ieder geval bizar dat terwijl Tom nog wacht op uitkomsten van het NPO-misstanden onderzoek, hij toch al definitief ZIJN programma kwijtraakt. En even raar, dat het niet officieel aangekondigd wordt, maar wordt verstopt in een persbericht."

"De opperbaas van de NOS lijkt sowieso dol op verstoppertje. We hebben sinds het NOS Sport schandaal niks meer van hem gehoord. Geen interview, geen uitleg, niets. Om in voetbaltermen te blijven: het is stil aan de overkant. Of de kijkcijfers wel gaan stijgen door de nieuwe opzet? Ben bang van niet. Voor het analyseren heeft de NOS toch Studio voetbal?", oordeelt Nijkamp.

Lees meer:
0 reacties