Melvin Platje koos voor het geld: "Oorlog? Ik woon in een bunker"

Melvin Platje
Melvin Platje Foto: © Pro Shots

Melvin Platje heeft al een dienstverband bij de nodige clubs in binnen- en buitenland gehad. Momenteel staat de 35-jarige aanvaller onder contract bij Neftchi Baku in Azerbeidzjan. En daar speelt hij niet vanwege zijn sportieve ambities.

"Ik kon naar Polen, ik kon naar Bulgarije… Uiteindelijk heb ik gewoon voor Azerbeidzjan gekozen", vertelt Platje in de podcast DoneDeal van VoetbalPrimeur. "Ik dacht: ik teken gewoon een contract in Azerbeidzjan. Ik speelde er ook in de voorronde van de Champions League."

De stap naar het land werd hem afgeraden vanwege de al jarenlange politieke onrust. Platje had echter zijn zinnen gezet op een financieel aantrekkelijke overstap. "Iedereen zei: wat moet je in Azerbeidzjan doen? Er is daar oorlog. Ik zei: luister, het interesseert me niet. Ik woon daar in een bunker. Als ik daar wat centjes opzij kan zetten en goed kan sparen…"

Ook kon hij naar Iran: "Ik kon daar vijfhonderdduizend euro netto verdienen per jaar. Ik kon daar voor twee jaar tekenen. Het eerste jaar zou ik vijfhonderdduizend gaan verdienen, het tweede jaar zeshonderdduizend euro. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Mijn vrouw mocht daar niet in een stadion komen. Je maakt dan ook gewoon de beste keuze voor je gezin. Ik koos toen voor Azerbeidzjan", aldus Platje.

Lees meer:
0 reacties