'Memphis betaalt 1 miljoen borgsom, Dani Alves weer vrij'

Memphis Depay en Dani Alves samen bij FC Barcelona
Memphis Depay en Dani Alves samen bij FC Barcelona Foto: © Pro Shots

Dani Alves mag dankzij Memphis Depay zijn hoger beroep in vrijheid afwachten. De oud-PSV'er betaalde de borgsom van 1 miljoen euro, zo meldt de Mexicaanse sportzender TUDN.

Op 22 februari werd Alves schuldig bevonden van het verkrachten van een vrouw in een nachtclub in Barcelona in december 2022. De Catalaanse rechtbank oordeelde dat Alves voor vier jaar en zes maanden achter tralies moet zitten, nadat het Spaanse Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van negen jaar en een schadevergoeding had geëist.

Alves heeft de beschuldigingen meerdere keren ontkent. In afwachting van het hoger beroep vroeg de vastzittende Alves of hij deze in vrijheid mocht afwachten. Hiervoor moest een borgsom van 1 miljoen euro worden betaald. Eerst heeft Alves Neymar gevraagd, maar hij wilde niks met de zaak te maken hebben.

Oud-ploeggenoot bij Barcelona Depay schoot hem dus wel te hulp. “De borgsom van een miljoen euro werd gedekt door Depay, met wie hij samenspeelde tijdens zijn tweede periode bij FC Barcelona”, valt er op de site te lezen.

Lees meer:
0 reacties