Merel Ek terug bij VI na mysterieuze verdwijning: "Lekker hoor!"

De 29-jarige Merel Ek kreeg een maand geleden veel kritiek nadat ze Johan Derksen haar ging liet gaan over de Friese afkomst van politicus Habtamu de Hoop. Later wees ze Derksen wél terecht.

In de tussentijd bleek Merel op vakantie in Rwada de zijn. Wilfred Genee zorgt dat ze met een luid applaus wordt ontvangen: "Daar is ze weer! Goed man! Ja, lekker hoor! En hoe voelt het weer, op die apenrots hier?", vraagt hij bij Vandaag Inside. 

Rwanda: het zorgde voor controverse: "Ja, nee, ja, ik kreeg opeens allemaal appjes van: o, wat is er, ben je gebeten door een gorilla? Ik zeg: ‘Nee, hoe kom je daar nou weer bij?’ Ik stond per ongeluk oog in oog met een gorillafamilie, maar ik ben niet gebeten of achterna gezeten, maar het was niet de bedoeling dat we ze tegenkwamen."

Maar, was het levensgevaarlijk? "Het voelde wel gevaarlijk, want op een gegeven moment zei die gids ook: ‘Ga, ga, ga, ga, ga.’ We moesten dwars door de jungle, want die zilverbek kwam zo uit die bosjes. Het voelde heel gevaarlijk, maar achteraf gezien was het heel vet. We waren op zoek naar heel lieve aapjes."

Lees meer:
0 reacties