Merel Ek zet Derksen op z'n plek: "Zo, dat je het even weet"

Merel Ek heeft tijdens de uitzending van Vandaag Inside uitgehaald naar Johan Derksen. De politiek verslaggeefster was het totaal niet eens met uitlatingen van Derksen.

Derksen ziet beelden van verslaggevers die NSC-politica Nicolien van Vroonhoven achterna zitten voor een reactie op de beslissing van NSC-voorman Pieter Omzigt om de formatie een soort van te laten klappen. "Eerlijk gezegd vind ik het gênant dit soort beelden", zegt Derksen tegen Merel Ek. "Want jullie vak, als het een vak is, dat wordt neergezet… Als kwajongens huppelen jullie achter zo'n mevrouw aan, die niks mag zeggen. Want Omtzigt is de enige die iets mag zeggen."

Ek is overduidelijk gepikeerd. "Ja maar waar is Omtzigt, Johan? Die is er niet", reageert ze fel. Volgens Derksen besloot Omtzigt dat het beter was om bij talkshow Humberto aan te schuiven. "Die kiest voor de veilige weg. Humberto die kruipt hem in zijn reet en hij kan zeggen wat hij wil zonder tegengas."

Volgens Ek klopt dat niet. "Hij nodigt NOS, Volkskrant en AD uit op een andere plek om hen achter de schermen bij te praten. RTL en SBS zijn daar niet voor uitgenodigd. Wij kunnen hem niet meer spreken. Sam Hagens is nu met gierende banden naar de studio van Humberto om te kijken of hij hem daar nog kan opvangen."

"Maak je niet boos joh", zegt René van der Gijp, maar daar kan Ek zich niet in vinden. "Jij twijfelt of het een vak is", wijst ze naar Derksen. "Als wij daar niet staan te wachten en de hele tijd dingen staan te vragen, dan heb jij het er vanavond niet over."

"Zo, dat je het even weet. Dat je even je plaats kent", reageert Wilfred Genee, waarna applaus klinkt. "Het kan een vak zijn. Maar ik zou toch weigeren om een beetje minderwaardig met een microfoontje achter zo'n trut aan te rennen", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties