Michael Schumacher negeert uitspraak rechter en moet flink betalen

Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: © Pro Shots

Michael Schumacher reed sinds 2001 alle races in de Formule 1 met helmen van het merk Schuberth. Dat had echter veel voetten in de aarde, want concurrent Bell kan een flinke som tegemoet zien.

In 2001 al wilde hij zo graag met de in zijn ogen veel veiligere Schuberth-helmen dat hij het bestaande contract met Bell naast zich neer legde.

Bell liet het er niet bij zitten en maakte er een zaak van. De rechter stelde Bell in het gelijk, aangezien Bell aan kon tonen dat de Bell-helmen allerminst onveilig waren en dat dat dus geen reden kon zijn om contractbreuk te plegen. Schumacher werd dus verplicht om met Bell-helmen te rijden en deed hij dat niet, dan was dat op straffe van een boete van 115.000 dollar per keer dat hij met een andere helm ten tonele verscheen.

Bell toonde zich tegenover Reuters tevreden met de uitspraak met de woorden 'hij draagt nu onze helm of moet dokken, dat is aan hem'. Schumacher reed uiteindelijk het volledige seizoen met de Schuberth-helmen (zie foto hierboven), dus dat zal al met al aardig in de papieren zijn gaan lopen.

Naar verluidt woog de financiële kwestie voor Schumacher niet meer op tegen de veiligheidskwestie, nadat hij zich niet langer meer comfortabel voelde bij het gebruik van de in zijn ogen minder veilige Bell-helmen.

Lees meer:
0 reacties