Michael van Gerwen denigrerend over Luke Littler: "Kebab boy..."

Michael van Gerwen baalt
Michael van Gerwen baalt Foto: © Pro Shots

Luke Littler haalde tijdens het afgelopen WK Darts tot ieders verrassing de finale. Inmiddels is hij al niet meer weg te denken van de grote toernooien. Afgelopen week stond hij voor het eerst in Ahoy, waar hij Michael van Gerwen tegenkwam.

Tegenover De Telegraaf laat Van Gerwen weten dat hij Littler altijd op een bepaalde manier benadert. "Héééé, kebab boy! We zijn elkaar altijd een beetje aan het etteren, en zo noem ik hem altijd. Of hij ook een bijnaam voor mij heeft? Dat weet ik niet, maar die durft hij nog niet te zeggen, denk ik. Ik ben twee keer zo oud als die jongen, hè? We hebben gewoon een goede band, maar echte gesprekken hebben we niet gehad. Ik vraag wel eens iets aan hem, dat is altijd dartsgerelateerd. Moet ik met een ventje van 17 dan over de politiek gaan beginnen? Als je hem iets over Manchester United vraagt, weet-ie alles. Dat is een generatiekloof."

Van Gerwen vervolgt. "Weet je wat het is: die jongen hoeft zich helemaal nergens druk om te maken. Dat wordt in de loop van de tijd wel anders, als hij over een tijdje op zichzelf gaat wonen, de waarde van geld gaat inzien en later ook pampertjes moet verschonen. Dat verandert je leven, hè. Dat onbevangene dat hij nu heeft, herken ik ook uit mijn beginperiode. Hij hoeft nu zelf niks te doen, kan doen wat hij leuk vindt. Op z’n PlayStation, op z’n telefoon. Daar is hij ook nog kind voor. Laat hem lekker genieten, die jongen."

Lees meer:
0 reacties