Zieke Van Gerwen moest bijna overgeven: "Hamburger de boosdoener"

Michael van Gerwen baalt
Michael van Gerwen baalt Foto: © Pro Shots

Michael van Gerwen zal minimaal een jaar moeten wachten op een mogelijke vierde wereldtitel. De Nederlander werd op Nieuwjaarsdag in de kwartfinale uitgeschakeld door de Engelsman Scott Williams.

De manager van de Nederlander deelde later mee dat de darter uit Vlijmen last had van zijn maag en zich misselijk voelde. Hoewel darters niet verplicht zijn de schrijvende pers te woord te staan, bestaat de afspraak dat spelers vragen beantwoorden voor de uitzendende zenders. Van Gerwen krijgt wel mogelijk een boete omdat hij Arjan van der Giessen van Viaplay niet te woord stond.

Op X liet Van Gerwen wel even van zich horen. Hij schreef: "Ongelooflijk. Zo had ik 2024 niet willen beginnen. Ik heb mijn topniveau niet gehaald en dit verlies doet pijn. Dank voor alle steun tijdens het WK."

Thierry Boon van NOS liet weten dat hij last had van zijn maag. "Een hamburger bij Nando’s is mogelijk de boosdoener, want hij had last van zijn maag, zo vertelde z’n manager. Wéér geen wereldtitel. Wéér een jaar langer wachten op zijn eerste WK-beker sinds 2019." De ziekige Van Gerwen voelde zich alsof hij moest overgeven.

Lees meer:
0 reacties