NEC-fan zet tatoeage van bekerwinst voor finale: "Weet het zeker"

Supporters van NEC
Supporters van NEC Foto: © Pro Shots

Bas Backhaus heeft extreem veel vertrouwen in een goede afloop van de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Voor NEC dan, want een tatoeage met de bekerwinst van de Nijmegenaren heeft hij alvast gezet.

Backhuis is al jarenlang van NEC en nu de Nijmegenaren in de finale staan, laat hij er geen gras over groeien. Toen hij een mooi ontwerp zag rondgaan over NEC dat de beker won, besloot hij het op zijn rug te laten vereeuwigen, vertelt hij aan De Gelderlander.

Aangezien NEC duidelijk de underdog is rijst de vraag: wat als Feyenoord wint? "Dan is het gewoon een Romeinse beker", is Backhaus stoïcijns. "Ik doe dit voor een goed doel. De goden pleasen, zodat we eindelijk een keer de beker winnen. Ik denk dat deze tattoo daarbij gaat helpen. Dat moet en gaat ook gebeuren. NEC wint met 1-3. Honderd procent. Anders had ik hem niet laten zetten, toch?" Aan optimisme ontbreekt het niet bij Backhaus. "Een ding is zeker, NEC wint de beker. Drie keer wordt scheepsrecht voor mij, jongens."

Het eindresultaat is een Romeinse keizer en de KNVB-Beker. Backhaus is er blij mee. "Ik ben hartstikke tevreden met het resultaat, het ziet er prachtig uit. Spijt heb ik niet. Spijt is iets voor Arnhemmers. Dit keer gaat Nijmegen winnen. Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat we nu zo succesvol zouden zijn, maar des te meer is het genieten geblazen. Ik verwacht dat we de beker pakken, boven Ajax eindigen in de eredivisie en Vitesse degradeert. Dat zou het ultieme zijn."

Lees meer:
0 reacties