Nederlandse vrouw aangehouden wegens moordaanslag op politicus

Een politiehelikopter
Een politiehelikopter Foto: © Pro Shots

Een Nederlandse vrouw is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo Vidal-Quadras, zo meldt de Spaanse politie.

De aanslag op de politicus vond plaats op 9 november 2023. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij de moordaanslag heeft gefinancierd en voorbereid. Hierbij werd de politicus in zijn kaak geschoten en overleefde de aanslag maar net. De Spaanse justitie heeft een Europees arrestatiebevel tegen de vrouw uitgevaardigd. Er is niets bekend over haar identiteit.

In Spanje en Colombia werden eerder vier andere verdachten aangehouden. Ook zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de voorbereiding van de aanslag. De schutter en zijn motor zijn nog altijd niet gevonden. Het is ook niet duidelijk wanneer de Nederlandse vrouw is aangehouden. Het Nederlandse Openbaar Ministerie kon dinsdagavond nog niets bevestigen.

Ook heeft de Spaanse politie nog niets losgelaten over een mogelijk motief. De politicus zelf denkt dat Iran achter de aanslag zit. Vidal-Quadras heeft namelijk banden met leden van de Iraanse oppositie.

Lees meer:
0 reacties