Newey vertrekt, maar Verstappen blijft gewoon: "Waarom zou ik?"

Max Verstappen in China
Max Verstappen in China Foto: © BSR Agency

Topontwerper Adrian Newey vertrekt bij Red Bull. Max Verstappen lijkt zich echter niet bijzonder veel zorgen te maken over het vertrek van het meesterbrein van de renstal.

"Het is nooit leuk om iemand als Adrian te zien vertrekken, maar aan het einde van de dag kan je hem ook niet dwingen om te blijven. Als ze willen gaan, gaan ze uiteindelijk toch wel. Dat heb ik ook tegen Adrian gezegd, want hij moet vooral doen wat voor hem het beste voelt", zegt Verstappen bij Sky Sports.

Of het zijn eigen toekomst beïnvloed? Daar wil Verstappen zich niet over uitlaten. "Uiteindelijk zijn dit lastige beslissingen om te nemen, want ik ben heel blij met waar ik nu rijd en ik zit wel gewoon de snelste auto. Ik heb altijd tegen het team gezegd dat ik dat wilde en nu heb ik het eindelijk, wetende dat dat volgend jaar ook nog kan."

Een vertrek is lastig. "Ik voel niet echt de neiging om ergens iets nieuws op te gaan bouwen, want waarom zou ik aan zoiets beginnen als ik nu al in de best mogelijke positie zit? Ik denk dat we dat nog wel even voort kunnen zetten, dus waarom zou ik?"

Lees meer:
0 reacties