Nieuw beeld geeft een andere kijk op niet toegekende Ajax-goal

Danny Makkelie
Danny Makkelie Foto: © Pro Shots

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Ajax was letterlijk tot de laatste seconde spannend. In de laatste seconde viel de bal nog bijna in het Ajax-doel via de kluts, maar VAR Ingmar Oostrom kende geen doelpunt toe omdat hij niet zag dat de bal volledig over de lijn was.

Ondanks dat er geen doelpunt toegekend is, voelen sommige Ajacieden zich bestolen. Dit omdat op sociale media beelden zijn verschenen waar het lijkt dat de bal wel de doellijn volledig gepasseerd heeft. Op het Instagram-account van Ajax is een foto geplaatst waar het lijkt dat de bal over de lijn is, maar die is niet op één lijn genomen.

Doordat er geen doellijntechnologie aanwezig was bij deze wedstrijd kon er geen uitsluitsel gegeven worden en werd de eindstand bepaald op 3-2. Jordan Henderson heeft tegenover ESPN in ieder geval laten weten wat hij ervan vindt: “Dit is toch een doelpunt? Het is heel raar. Voor mij is het een honderd procent doelpunt, ik heb geen enkele twijfel. Het is heel teleurstellend dat hij niet wordt gegeven," aldus de oud-speler van Liverpool tegenover ESPN.

Lees meer:
0 reacties