Noa Lang was vroeger al veel met meiden bezig: "Hij is reteslim"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Pro Shots

Noa Lang maakt sinds zijn komst naar PSV indruk in Eindhoven. De vleugelaanvaller begon in de jeugd bij Feyenoord, maar vertrok naar Ajax waarna hij ook nog even op huurbasis uitkwam voor FC Twente.

"Ach Nootje, die vrolijke noot", begint Marie van der Weegen tegenover Voetbal International. Van der Weegen was destijds mentor huiswerkbegeleiding bij Ajax. In die hoedanigheid krijgt ze vijf jaar lang te maken met een groep 'binkies', waar Lang, maar ook Donyell Malen toebehoorde. "Zeker Noa en 'Jus' (Justin Kluivert, red.). Altijd met meiden bezig in die tijd. Hou dan maar eens je aandacht bij wiskunde."

"Maar Noa sprong eruit! What you see is what you get", gaat ze verder. "Hij is reteslim maar had niet veel op met school. Hij was ervan overtuigd dat hij zou slagen als voetballer. Arrogant? Nee, integendeel! Hij was juist heel sociaal, kwam bij je zitten en was heel geïnteresseerd. Natuurlijk was het niet altijd even makkelijk."

"We moesten er soms echt aan trekken. Op de deur van mijn kamer heb ik nog altijd twee foto’s hangen. Eentje waarop we vechtend staan, op de ander maken we samen een hartje. Dat vertelt het verhaal. Je moet Noa soms een beetje liefde geven. Dan groeit hij", aldus Van der Weegen.

Lees meer:
0 reacties