Noa Vahle beseft: "De mannen van VI is een soort klasse apart"

Noa Vahle brak tijdens het WK door bij het grote publiek als verslaggeefster van Vandaag Inside. De pas 23-jarige dochter van Linda de Bol had zich goed staande in de voetbalwereld.

"De voetbalwereld wordt een mannenbolwerk genoemd", zegt Vahle in de Cor Potcast. Ze merkt echter dat er steeds meer vrouwen, zoals bijvoorbeeld Hélène Hendriks, Fresia Cousiño Arias en Aletha Leidelmeijer, een prominente rol vertolken. "In Nederland is het iets van de laatste jaren, maar in Amerika en Engeland gebeurt het al heel lang."

"Dus ik vind dat niet meer zo'n ding", vervolgt Vahle. "Natuurlijk valt het op dat het veelal met mannen is of dat je veelal met mannen werkt. Er zijn meer mannelijke presentatoren dan vrouwen, maar daar zit ik niet zo mee. Ik hoop ook dat ik er uiteindelijk zit omdat ik het kan en kennis heb. Maar ik ben ook niet dom, ik weet ook wel dat het gaat omdat je blond haar hebt en er een beetje leuk uitziet, dat het dan werkt."

Vahle beseft dat het werken bij Vandaag Inside met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee niet eenvoudig is. "De mannen van VI is wel een soort klasse apart. Ik kan het heel goed met die drie mannen vinden, maar het zijn geen vrienden van elkaar. Maar ze werken al heel lang met elkaar en dat werkt blijkbaar heel goed. De kracht van het programma is ook wel dat het alle kanten opgaat."

Lees meer:
0 reacties