Noa Vahle naar Qatar: "Jullie willen ook als kerels behandeld worden"

Noa Vahle reist af naar Qatar om daar als verslaggever aanwezig te zijn bij het WK. Bij Vandaag Inside maakt ze duidelijk dat ze zich niet laat afschrikken door het vrouwonvriendelijke regime.

"Ik snap wel dat er een discussie is, ook al omdat er een uitspraak is gedaan over het zijn van een vrouw", legt Noa Vahle uit. "René vroeg zich af of je dan wel moet gaan. Ik denk juist dat als ze zo’n hekel hebben aan vrouwen, dan ga ik juist. Dan ga ik daar wel m’n werk doen en dan ga ik dat op de best mogelijke manier doen."

Hélène Hendriks denkt dat Noa Vahle daar niets te vrezen heeft. "Er wordt je daar geen strobreed in de weggelegd", legt Hendriks uit. "Überhaupt kun je daar niet veel. Ik weet niet of die boycot nog geld. Je kunt de spelers niet interviewen, je bent als derde, vierde of vijfde bij Louis van Gaal. Hem mag je maar twee vragen stellen."

“Je moet gewoon creatief zijn”, geeft Johan Derksen aan. “Hopen dat de mensen een beetje minachtend tegen je doen, dat zijn prachtige beelden. Hier kun je naam maken als verslaggever. Dit is een echte uitdaging. Ik vind heel goed dat je als meisje gaat, jullie willen ook als kerels behandeld worden. Zoek het lekker uit in Qatar, hartstikke goed."

Lees meer:
0 reacties