Nog nooit zoveel dikke mensen in Nederland: 'Vreten supermarkten leeg'

Een lekker patatje mayo!
Een lekker patatje mayo! Foto: © BSR Agency

Het is een groeiend probleem, dikke mensen in Nederland. In het afgelopen jaar had van de mensen boven de twintig jaar liefst 15,6 procent zoveel last van zware botten dat ze obees waren, zo weet het CBS te melden.

De helft van de 18-plussers heeft in 2022 overgewicht en bijna een op de zeven (15 procent) heeft ernstig overgewicht (obesitas), zo blijkt uit de Gezondheidsmonitor/Leefstijlmonitor 2022 van het CBS in samenwerking met het RIVM en Voedingscentrum.

Pownews weet het als volgt op te tikken: "En niet omdat al die mensen met zwaar overgewicht alle supermarkten leegeten en alle snackbarhouders in Nederland de ziektewet in schransen, maar omdat overgewicht nou eenmaal zeer ongezond en belastend voor de gezondheidszorg is. En het is niet alleen de groep van mensen met obesitas die keihard groeit, ook de groep mensen die wel overgewicht maar geen obesitas heeft, neemt alsmaar toe. Een derde van de mensen is tegenwoordig 'gewoon' te dik. Samen met de 16 procent die wel lijdt aan obesitas betekent dat dat meer dan de helft van alle Nederlanders vanaf 20 jaar te zwaar is! Schokkend!".

Dus eet smakelijk allemaal en er is altijd nog een maagbandje die we met z'n allen wel voor de mensen willen betalen die niet van de vette hap kunnen afblijven!

Lees meer:
0 reacties