"Noppert rookte als een schoorsteen, het brandalarm ging af"

Andries Noppert op het WK in Qatar
Andries Noppert op het WK in Qatar Foto: © Pro Shots

Het is voor Andries Noppert snel gegaan, het afgelopen jaar. De doelman van Oranje speelde de afgelopen jaren in de onderste regionen van het betaalde voetbal, bij FC Dordrecht en Foggia. Ook in Italië smullen ze nu van het voetbalsprookje rondom de keeper van SC Heerenveen.

"Hij rookte ook nog als een schoorsteen", vertelt Cicola Dibitonto, de voormalige keeperstrainer van Foggia. "Ik herinner me dat hij 's nachts in Palermo ooit een sigaret opstak in zijn hotelkamer. Ging ineens het brandalarm af. Toen hij in Foggia aankwam, had hij moeite om zijn draai te vinden. De taal, de cultuur, maar ook het voetbal dat in de Serie B gespeeld werd, werkelijk alles was anders dan hij in Nederland gewend was."

Ook in de Italiaanse media worden mooie verhalen over Noppert opgetrommeld. Virgilio schreef bijvoorbeeld dat de sluitpost wordt herinnerd door een andere bijzondere actie. Er zouden namelijk video's de ronde doen waarop Noppert bier drinkt met fans van Foggia en daarmee ging hij destijds viral. Ook zou zijn auto gestolen zijn door de maffia in zijn tijd in Italië, die hij vervolgens kon terugkopen.

Lees meer:
0 reacties