"NOS spendeert belastinggeld aan het fêteren van voetbalmiljonairs"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Angela de Jong heeft uitgehaald naar de NOS. De tv-criticus verbaasde zich over een uitspraak van analist Rafael van der Vaart. De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham had bij NOS Studio WK 22 gezegd dat hij het geweldig naar zijn zin had in Qatar en dat het voor hem voelde als een vakantie.

"Hij had veel op het strand gelegen en een beetje padel gespeeld", zo schrijft De Jong in haar column in het Algemeen Dagblad. Van der Vaart zei bij de NOS: "Ik hoefde niet zoveel te doen. Af en toe vroeg ik me af, wat doe ik ik hier? Dus bedankt voor de vakantie."

De Jong reageert: "Leuk om te horen voor al die redacteuren die zich bij de publieke omroepen van contract naar contract slepen en zich voor een habbekrats ook nog eens moeten laten uitfoeteren door de grote ster van de show. En voor ons als tv-kijker, dat de NOS belastinggeld spendeert aan het fêteren van rijke voetbalmiljonairs. Prima idee dus, zo’n transparantieregister."

"Openheid dwingt de omroepen kritischer naar hun bestedingspatroon te kijken en dat kan geen kwaad. Het geeft altijd net iets makkelijker uit als het niet je eigen geld is, toch? Niks mis mee om jezelf als organisatie nog een keer extra af te vragen: moeten we echt iemand laten overvliegen, of kan iemand anders uit de NOS-delegatie een paar minuten naast Tom Egbers gaan staan?", aldus De Jong.

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties