OEPS | Koning Willem-Alexander maakt foutje in felicitatie aan sporter

Koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander Foto: © Orange Pictures

Rolstoel-tennister Diede de Groot pakte op Roland Garros haar 22e grandslamtitel. Daarnaast was het ook nog eens haar vijftiende op rij. Een ongekende prestatie, zo groot dat zelfs Koning Willem-Alexander over haar postte op Instagram

Überhaupt al een bijzonder iets dat de Koning de tijd neemt om op Instagram iets te delen over deze sportprestatie. “Game, set, match, championship. En dat voor de veertiende keer op rij!", zo schrijft de koning over de rolstoeltennisser. "Diede de Groot stijgt naar ongekende hoogte door het bereiken van de winst op Roland Garros. Met een totaal van 22 grandslamtitels is zij officieel de ‘grande dame’ van het rolstoeltennis."

Echter klopt dit dus niet helemaal. Het is al de vijftiende Grand Slam op rij, en niet de veertiende. Onder meer de NOS schrijft over de vijftiende Grand Slam. "Voor de 27-jarige De Groot is het haar vijftiende grandslamtitel op rij en haar 22ste in totaal. Dat is er een meer dan Esther Vergeer, met wie ze het record tot vandaag deelde."

Lees meer:
0 reacties