OM seponeert strafzaak tegen Jeroen Rietbergen: te weinig bewijs

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen
Linda de Mol en Jeroen Rietbergen Foto: © BSR Agency

Het Openbaar Ministerie seponeert de aangifte van verkrachting tegen Jeroen Rietbergen. De The Voice-bandleider, tevens partner van Linda de Mol, hoeft daardoor niet voor de rechter te verschijnen.

Dat meldt De Telegraaf zojuist. Rietbergen kwam in opspraak na een uitzending van het programma BOOS. Het OM ziet na "aanvullend onderzoek en het opnieuw horen van getuigen onvoldoende bewijs om tot vervolging over te gaan", schrijft het eerdergenoemde medium.

Via zijn advocaat laat Rietbergen weten dankbaar te zijn voor het uitgebreide onderzoek dat is gedaan. "Hij bedankt de mensen die hem in een zeer moeilijke tijd zijn blijven steunen", aldus advocaat Wouter Morra. In maart vorig jaar maakte het OM nog bekend Rietbergen te vervolgen. De partner van De Mol werd ervan beschuldigd achter de schermen van The Voice een kandidaat van het muziekprogramma te hebben misbruikt.

Rietbergen bekende eerder dat hij zich schuldig had gemaakt aan ’relaties van seksuele aard'. Hij ontkende dat daarbij sprake was van dwang, iets wat door een van de deelneemsters aan The Voice wel werd beweerd. De jonge vrouw deed aangifte.

"Mijn cliënt heeft vanaf het begin gezegd dat hij niet schuldig is aan een strafbaar feit. Ook ontkent hij dat er seksuele handelingen hebben plaatsgevonden tussen hem en de aangeefster. Hij heeft in het gerechtelijk onderzoek een uitgebreide verklaring afgelegd om dit te onderbouwen. Het sepot heeft dit nu bevestigd", aldus Morra.

De strafzaak tegen Ali B. gaat vooralsnog wel door. Tegen het jurylid en de rapper werden drie aangiftes van aanranding en verkrachting gedaan. Hij moet 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen.

Lees meer:
0 reacties