OP1-tafelgast: "Derksen is een dinosaurus van een voorbije tijd"

Johan Derksen had bij zijn rentree weinig vleiende woorden over voor de andere talkshows. Om dit nog eens extra te benadrukken hief hij zijn middelvinger. Bij OP1 werd er gisteren stilgestaan bij de terugkeer van Vandaag Inside en daar zaten niet de grootste fans aan tafel.

Marcia Luyten was wederom uitgenodigd door OP1. De journalist en schrijfster was de afgelopen weken één van de grote pleitbezorgers van het verdwijnen van Vandaag Inside. “Die mannen, niet alleen Johan Derksen maar ook Gijp, moeten gewoon van de buis af. Gewoon onmiddellijk. Dit is gewoon echt voer voor allemaal rechts-conservatieve mannetjes die zich steeds meer beklagen dat hun masculiniteit in het gedrang is”, zo liet ze weten na de kaarsrel.

Maandagavond gaf Luyten wederom aan dat ze vindt dat Vandaag Inside van de buis moet: “Nou, kijk, ik vind dat er geen plek is voor tv waarin seksueel misbruik wordt genormaliseerd, geaccepteerd, gelegitimeerd. En dat was aan de hand. Daarvan zei ik: ‘Dat kan niet, dat moet gewoon van de buis, want ze hebben een heel groot publiek en het wordt genormaliseerd.’” Over Johan Derksen heeft Luyten ook geen lovende woorden: “Derksen is een soort van dinosaurus aan het worden van een voorbije tijd.”

Lees meer:
0 reacties